Domaća nutella, bolja od originala!

canva
Nutella je 'zaludela' ceo sver, a reč je o kremu od lešnika koji se koristi za razne poslastice kao nadev ili sastojak. U ovom receptu pročitaćete kako možete da napravite domaću nutellu, mnogo povoljniju i ukusniju verziju od originalne
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šolja oljuštenih pečenih lešnika 
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kašika maslaca ili biljnog ulja
  • ½ šolje šećera
  • malo ekstrakta vanile
  • 2 kašike mleka u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

Usitnite lešnike u blenderu i mutite sve dok ne postanu krem. Dodajte ostale sastojke i mutite dok ne dobijete željenu teksturu. Ukoliko vam se čini da je previše retka dodajte još malo kakaa ili mleka u prahu, ako je previše gusta, razredite je s malo mleka. Pripremljen krem prebacite u teglu i čuvajte u frižideru.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs