Ćufte od tikvica: Lagani letnji obrok koji svima uspeva!

canva
Kako meteorlozi najavljuju, pred nama je pakleno leto, jedno od najtoplijih u poslednjih par decenija. Samim tim, svi ćemo izbegavati boravak u kuhinji, a ono što je potrebno da spremimo, gledaćemo da bude što jednostavnije
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 4 jajeta
  • 4 čena belog luka
  • 300 g brašna
  • 100 g prezli
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje
  • peršunov list

Priprema:

  1. Tikvice izrendajte na krupno rende, posolite i ostavite da otpuste vodu. Kada odstoje, iscedite višak vode, pa ih stavite u veću posudu. Dodajte sitno seckan beli luk i peršun, so, biber, brašno, prezle, jaja i začine po želji.
  2. Sve dobro promešajte.
  3. Od napravljene mase vadite kašikom ćufte i pecite u zagrejanom ulju da porumene. Gotove ćufte stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće.
  4. Ćufte služite tople uz sos po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs