Ćufte od krompira: Lagan i brz ručak za svačiji ukus!

canva
Ako opet nemaš pojma šta da kuvaš i šta da ručaš danas pa sa tim pitanjem dolaziš na Roosvaaj, spremili smo ti novu ideju! S obzirom da se u našim krajevima krompir jede maltene svakodnevno i svi ga imamo u kući, imamo recept za sjajne ćuftice koje će se zbog neutralnog ukusa svima dopasti
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 200 g sira
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 jaja
  • Mirođija po ukusu
  • Aleva paprika 
  • Brašno za valjanje
  • Ulje za prženje

Priprema: 

  1. Oljuštite krompir, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
  2. Stavite brašno u jednu činiju, a u drugoj umutite preostala jaja. U tiganj sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.
  3. Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.
  4. Poslužite uz sos po želji!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs