Čorbica od povrća za hladne novembarske dane!

canva
Tokom ovakvih dana potrebno nam je nešto što bi nas ugrejalo kada se nakon napornog dana vratimo sa faksa ili posla. Kako je povrće prepuno vitamina i vlakana, ono je uvek najbolji izbor, pa smo odlučili da vam predstavimo jednu savršenu posnu čorbicu koja će se svima dopasti
Vidi originalni članak

Ideju za ovu ukusnu čorbu dao nam je Stil, a verujte nam, nećete pogrešiti ako je baš danas napravite!

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šolja graška
  • 2 paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira 
  • 4 šolje povrtnog temeljca ili skuvane kocke za supu
  • So, biber, začini po ukusu

Priprema:

  1. Povrće isecite na manje komade, na kockice ili kolutiće, u zavisnosti od vrste.
  2. Propržite crni luk dok ne postane staklast u većoj šerpi pa dodajte šargarešu, tikvicu, paradajz i grašak.
  3. Sipajte temeljac i pustite da proključa.
  4. Smanjite vatru i kuvajte dok povrće ne omekša.
  5. Začinite po ukusu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs