Brza pasta od paradajza: Još jedno lagano letnje jelo!

canva
Testenina je uvek odlično rešenje kada nemate mnogo vremena za pripremu jela, ali i kada niste 'pri parama'. Bukvalno niodčega možete napraviti preukusnu pastu koja će se svima svideti
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 160 g testenine
  • 1 crni luk
  • maslinovo ulje
  • 1 čen belog luka
  • 30 ml belog vina
  • 200 g paradajz pirea
  • so, biber, bosiljak
  • parmezan
  • pola kašičice šećera
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

  1. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, ocedite je i operite pa ostavite sa strane.
  2. Propržite seckan crni i beli luk na maslinovom ulju.
  3. Dodajte belo vino pa dinstajte.
  4. Nakon toga dodajte paradajz pire i začinite.
  5. Na kraju umešajte pavlaku i dodajte oceđenu testeninu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs