Aromatičan i ukusan hleb sa belim lukom
Beli luk je nezaobilazan deo svake domaće trpeze, ali se i stranci odlučuju za njega u mnogim varijantama. Ona koju danas imamo za vas jeste hleb sa belim lukom koji je prava bomba i od mirisa, ali i od ukusa
Sastojci:
Za testo:
- 850 g brašna
- 25 g kvasca
- 500 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 30 g maslaca
Za premazivanje:
- 30 g maslaca
- 5 čenova belog luka
- peršun
- kačkavalj
- 1 žumance
Priprema:
- Mlako mleko stavite u činiju, dodajte kvasac, šećer i 300 g prosejanog brašna. Dobro promešjte, poklopite i ostaviti 20 minuta da se aktivira kvasac. Dodajte jaje, otopljeni puter, so i preostalo brašno pa zamesite meko testo.
- U posebnu činiju stavite otopljeni puter i dodajte izmrvljeni beli luk i peršun i dobro promešajte.
- Testo isecite na kriške, svaki deo premažite pripremljenom smesom i poređajte u pleh, između kojih stavite parče kačkavalja. Pokrijte i ostavite da se diže 20 minuta. Hleb premažite umućenim žumancetom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C 40 minuta. Nakon što izvadite hleb iz rerne, dok je još vruć, premažite ga puterom.
Prijatno!
#hleb
#roosvaaj
#roosvaj kvizovi
#recept
#laki recepti
#brza priprema
#ideja za doručak
#brza večera