Aromatičan i ukusan hleb sa belim lukom

Beli luk je nezaobilazan deo svake domaće trpeze, ali se i stranci odlučuju za njega u mnogim varijantama. Ona koju danas imamo za vas jeste hleb sa belim lukom koji je prava bomba i od mirisa, ali i od ukusa
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za testo:

  • 850 g brašna
  • 25 g kvasca
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 30 g maslaca

Za premazivanje:

  • 30 g  maslaca
  • 5 čenova belog luka
  • peršun
  • kačkavalj
  • 1 žumance

Priprema:

  1. Mlako mleko stavite u činiju, dodajte kvasac, šećer i 300 g prosejanog brašna. Dobro promešjte, poklopite i ostaviti 20 minuta da se aktivira kvasac. Dodajte jaje, otopljeni puter, so i preostalo brašno pa zamesite meko testo.
  2. U posebnu činiju stavite otopljeni puter i dodajte izmrvljeni beli luk i peršun i dobro promešajte.
  3. Testo isecite na kriške, svaki deo premažite pripremljenom smesom i poređajte u pleh, između kojih stavite parče kačkavalja. Pokrijte i ostavite da se diže 20 minuta. Hleb premažite umućenim žumancetom.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C 40 minuta. Nakon što izvadite hleb iz rerne, dok je još vruć, premažite ga puterom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs