Uz ovaj trik, ZAUVEK se oslobodite mirisa zaprške!
Razlog zašto crni luk ima specifičan miris jeste oslobađanje sumpora iz njega tokom termičke obrade, kaže Žena. Ipak, luk je nezaobilazna namirnica za pripremu većine jela tradicionalne, ali i internacionalne kuhinje i ne možemo uvek da izbegnemo njegovo korišćenej. Umesto toga, možemo da se poslužimo trikom koji koriste profesionalci i odreknemo se neprijatnog mirisa.
Pored svih mogućih benefita, soda bikarbona ima još jedan, at o je upravo borba sa mirisom koji oslobađa crni luk. Ono što treba da uradite kad isečete potrebnu količinu luka jeste da ga u tiganj sa uljem ubacite zajedno sa jednom kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko je veća količina luka u pitanju, dodajte supenu kašiku sode, a količinu možete povećavati i srazmerno količini luka.
Još jedan od benefita koji soda bikarbona nosi u kombinaciji sa lukom jeste da doprinosi njegovom zgušnjavanju pa će tako luk biti lakši za varenje, a pored toga možete izbeći i korišćenje zaprške jer ćete dodatno dobiti na gustini korišćenjem sode.
Sledite profesionalce i ne odrićite se jela koja volite zbogneprijatnog mirisa!