Hrskava pita sa krompirom po receptu majstora!
Iako smo navikli na onu klasičniu varijantu pite sa krompirom, nije na odmet da ponekad probamo i nešto novo. Ovaj recept koji je objavio Telegraf sigurno ćete obožavati!
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 200 g suvog mesa
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Oguljen krompir isecite na kockice ili ga izrendajte na krupno rende. Iseckajte sitno crni luk, pomešajte sa krompirom pa posolite i pobiberite po ukusu, promešajte i dodajte seckano suvo meso. Na radnu površinu stavite jednu koru ćete poprskati sa malo ulja, pa preko nje stavite koru na koju ćete staviti fil. Sve lepo urolajte i stavite u podmazan pleh. postupak ponavljajte dok ne utrošite sastojke. Pitu premažite uljem, stavite u rernu pa je uključite na 200 stepeni i pecite pola sata. Za to vreme prokuvajte tri decilitra vode sa kašičicom soli pa prelijte preko vrele pite kada se ispeče. Ostavite da odstoji deset minuta pa poslužite uz jogurt.
Prijatno!