Krompir se priprema na puno načina, a jedan od omiljenih je pire. Mi vam donosimo recept za modifikovanu verziju ovog priloga koja će vam se sigurno dopasti!
Sastojci:
- 1,5 kg krompira oljuštenog i isečenog na komade
- 180 ml mleka
- 4 kašike otopljenog putera
- 240 g kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- 400 g iseckanog kačkavalja
- 60 g sitno seckanog vlašca
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- ulje
Priprema:
- Stavite vodu i dve kašike soli da provre. Sipajte krompir i kuvajte 15-20 minuta ili dok ne omekša. Ocedite krompir, a zatim ga vratite u šerpu.
- Dodajte u šerpu mleko, puter, pavlaku, so i biber po ukusu. Krompir izgnječite gnječilicom za krompir ili mikserom. Umešajte polovinu kačkavalja.
- Zagrejte rernu na 175 stepeni.
- Stavite krompir vatrostalnu posudu premazanu uljem. Na vrh stavite preostali kačkavalj. Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu.
- Pecite 20 minuta.
- Pospite po površini vlašac.
Prijatno!




