Skip to main content

Krompir se priprema na puno načina, a jedan od omiljenih je pire. Mi vam donosimo recept za modifikovanu verziju ovog priloga koja će vam se sigurno dopasti!

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira oljuštenog i isečenog na komade
  • 180 ml mleka
  • 4 kašike otopljenog putera
  • 240 g kisele pavlake
  • so i biber po ukusu
  • 400 g iseckanog kačkavalja
  • 60 g sitno seckanog vlašca
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • ulje

Priprema:

  • Stavite vodu i dve kašike soli da provre.  Sipajte krompir i kuvajte 15-20 minuta ili dok ne omekša. Ocedite krompir, a zatim ga vratite u šerpu.
  • Dodajte u šerpu mleko, puter, pavlaku, so i biber po ukusu. Krompir izgnječite gnječilicom za krompir ili mikserom. Umešajte polovinu kačkavalja.
  • Zagrejte rernu na 175 stepeni.
  • Stavite krompir vatrostalnu posudu premazanu uljem. Na vrh stavite preostali kačkavalj. Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu.
  • Pecite 20 minuta.
  • Pospite po površini vlašac.

Prijatno!