Limun zaista daje kolačima poseban ukus, pa sve i da je reč samo o narendanoj korici koja se negde oseća u testu za palačinke. Ono što ovaj recept čini tako neodoljivim jeste i hrskava kora i sočno punjenje... Taman ono što nam treba za toplije dane koji nam se približavaju
Ovaj desert, po savetu MissGastro, možete pripremiti i dan ranije ako očekujete goste. Jedino je važno da ga sve vreme držite u frižideru.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 120 g maslaca
- prstohvat soli
Za fil:
- 4 žumanca
- 250 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 5 kašika soka od limuna
- 1 kašika gustina
- 2 belanca
- 50 g šećera
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
- Od brašna, šećera, prstohvata soli i maslaca uz dodatak 2 kašike hladne vode umesiti testo, umotajti ga u foliju i ostaviti pola sata u frižideruu. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
- Ohlađeno testo razvaljati na pobrašnjenoj površini pa njime obložiti podmazane kalupe za pitu (prečnika 10 cm).
- Penasto umutite žumanca, a zatim umešajte kondenzovano mleko, sok od limuna i gustin. Belanca umutite sa šećerom pa špricom na pite istisniti puslice. Pecite još oko 5 minuta. Gotove pite pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.