5 Komentara Prikaži odgovore
Najstariji
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Članak
  • Važno obaveštenje
    Skladno sa člankom 94. Zakona o elektronskim medijima, komentarisanje članaka na web portalu Roosvaaj.rs dopušteno je samo registrovanim korisnicima. Svaki korisnik koji želi da komentariše članke obavezan je da se prethodno upozna sa Pravilima komentarisanja na web portalu Roosvaaj.rs i sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Smarač

Nisu vam tačni ponuđeni odgovori za SFRJ!!! Nije tačan podatak ni kad je nastala ni kad je prestala da postoji. Imate FNRJ, SRJ, Srbija i Crna Gora...
  • ema

Smarac, da ste pazljivo citali pitanja kviza uvideli bi da se radi konkretno o SFRJ!!!! Ja sam odmah provalio o cemu je kviz. Mozda ste malo mladji pa niste u toku istorije SFRJ, ili ste stariji a volite jednostavno da samo pametujete
  • sreleng

Federativna Narodna Republika Jugoslavija (skraćeno FNR Jugoslavija ili FNRJ) je država kasnije poznata kao Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija. Posle izbora za ustavotvornu skupštinu novembra 1945. godine, država je 29. novembra 1943. preimenovana iz početnog naziva Demokratska Federativna Jugoslavija u Federativnu ... prikaži još!
  • sever76

2006 se raspala Zajednica Crna Gora i Srbija, a Jugoslavija mnogo ranije. Tako da pitanje o dokle se koristio naziv Jugoslavija nije točno odgovoreno. Ovdje pitanja u kvizu nisu vjerodostojno odgovoreni. Kao neko ko je živio u ex Yugoslavia znam ... prikaži još!
  • ema

Dokle ovo ode.... odgovori su generalno tacni. I mladi znaju mnogo vise nego li vi pametujete. Ovo su zabavni kvizovi i tacni su. A vi se prijavite na mnogo ozbiljnije kvizove i tu pokazite svoje detaljno znanje. Sta ce mladi ... prikaži još!