Vanilice: Najbolji srpski desert u našoj izvedbi!

canva
Vanilice su već nekoliko godina na tronu najboljeg kolača na svetu i verujte, to uopšte nije bez razloga! Najbolje vanilice su one koje se prave na domaćoj masti, rhke, nežne i slatke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1kg oštrog brašna
  • 500g domaće svinjske masti
  • 1 čaša jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • džem ili krem za punjenje
  • šećer u prahu 

Priprema:

  1. Svinjsku mast pomešati sa jogurtom, praškom za pecivo i vanilin šećerom pa sve umutiti mikserom dok se mast ne razredi. Dodavati brašno i postepeno preći na mešanje rukom. 
  2. Testo treba da bude mekano i mrvičaste strukture. Kada ga umesite, stavite u kesu pa u frižider na nekih pola sata.
  3. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
  4. Od testa razviti koru i modlom vaditi željene oblike. Stavljati ih u pleh obložen pek papirom.
  5. Peći vanilice oko deset minuta. Potrebno je da ostanu bele.
  6. Vruće spajati džemom ili kremom pa valjati u šećer u prahu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs