Mirisan i ukusan: Neodoljivi kolač sa jabukama...

canva
U ovo doba godine, jabuke su najčešći sastojak voćnih poslastica pa tako uživamo u štrudlama, pitama, džemovima, ali i u sjajnim kolačima. Ako ste u potrazi za jednim od njih, imamo sjajan recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 650 g jabuka
  • 120 g omekšalog putera
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • 3 jaja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sitno naribane limunove kore
  • pola kašičice cimeta

Priprema:

  1. Puter i šećer pomešajte da dobijete homogenu masu i da se šećer istopi. Polako i postepeno umešajte jaja, a onda dodajte i limunovu koricu, kašiku vode i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte kako biste dobili jednoličnu smesu.
  2. Podmažite puterom okrugli pleh pa ga obložite papirom za pečenje. U njega sipajte pripremljeno testo i špatulom ravnomerno rasporedite po celoj površini.
  3. Operite i osušite jabuke pa im uklonite peteljke i jezgro. Isecite ih na kriške i pospite cimetom, pa ih rasporedite po testu.
  4. Kolač pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180°C.
  5. Ispečen kolač po želji pospite prah šećerom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs