Kremasti banana mousse sa karamelom...

canva
Brzinski kremasti deserti su za ovakve temperature najpogodniji, posebno kada se naprave u čaši. Zasladite se, operete čašu i spremni ste za novu turu dnevnih izazova
Vidi originalni članak

Sastojci za 8 čaša:

  • 600 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 2 kašičice 
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 2 banane
  • 100 g bele čokolade
  • 200 ml slatke  pavlake

Još:

  • 8 kašika Dr. Oetker desertnog preliva sa ukusom karamele
  • 150 ml slatke pavlake
  • listići badema za posipanje

Priprema:

  1. Žicom razmutite žumanca u malo mleka, dodajte aromu vanile i gustin, a ostatak mleka i šećer sipajte u šerpu i stavite na vatru da se zagreva.
  2. Kad se šećer otopio, a mleko provrilo, skinite sa vatre i ubacite banane iseckane na komade, pa štapnim mikserom sve dobro izmiksajte u glatku smesu. Vratite na ringlu pa ukuvajte žumanca sa gustinom kao puding, ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se krem ne zgusne.
  3. Đerpu skinite sa vatre i ubacite izrendanu belu čokoladu pa mešajte da se otopi. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se smesa ohladi do sobne temperature.
  4. Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag. Ohlađen banana krem najpre izmiksajte da postane gladak pa lagano umešajte kašikom umućenu slatku pavlaku.
  5. Rasporedite banana mousse krem u čaše i stavite u frižider da se dobro ohladi. Ukrasite karamel prelivom, umućenom slatkom pavlakom i pečenim listićima badema ili orašastim plodovima po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs