Brzo i preukusno: Semifreddo za pravo osveženje!

canva
Jedna od omiljenih italijanskih poslastica je semifreddo, preukusni ledeni desert koji se pravi u raznim varijantama. Mnogi će nakon ovog recepta poželetida uživaju u predivnom slatkišu koji se brzo i lako priprema
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g malina ili šumskog voća
  • 75 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 75 g seckanih badema
  • so

Priprema :

  1. Metalni kalup za hleb najpre ohladite u zamrzivaču, oko sata.
  2. Polovinu malina stavite u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka, zatim procedite pire od malina kroz sito.
  3. Izmiksajte šćer i žumanca mikserom dok ne dobijete bledu i kremastu smesu pa stavite na stranu.
  4. Umutite pavlaku u šlag pa prebacite u drugu posudu.
  5. Posebno umutite belanca i prstohvat sitne soli dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nežno umešajte šlag i sneg u smesu žumanaca.
  6. Izvadite kalup iz zamrzivača i dodajte pola smese. Žlicom prelijte pola umaka od malina pa pospite polovinom badema i polovinom preostalih svežih malina.
  7. Ponovite postupak slaganja sa preostalim semifreddom i umakom od malina, zatim pospite ostatkom badema i svjžim malinama. Zamrznite na najmanje pet sati ili preko noći.
  8. Pre posluživanja izvadite semifreddo iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta ili dok malo ne omekša. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs