Za ozbiljne sladokusce: Torta sa tri vrste čokolade!
Čokoljupci su posebna vrsta ljudi, a njihovi apetiti kada je čokolada u pitanju nisu zanemarljii. Takođe, obožavaju i poslastice čiji je glavni sastojak čokolada, a s obzirom da nas je na svetu puno, mi danas delimo ovaj savršen recept za jednu brzu tortu sa tri vrste čokolade
Sastojci:
- 600 ml slatke pavlake
- 150 grama crne čokolade
- 200 grama mlečne čokolade
- 200 grama bele čokolade
- 1 šolja mlevenog ili lomljenog keksa
- 3 kašike putera
Priprema:
- Crnu čokoladu otopite na pari umešajte u nju 200 ml slatke pavlake. Stavite u frižider na oko sat vremena da se ohladi.
- U drugoj posudi rastopite belu čokoladu, pomešajte sa 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider.
- Posebno rastopite rastopite mlečnu čokoladu sa 200 ml slatke pavlake i takođe ohladite.
- Koru za tortu pripremite tako što ćete pomešati keks sa otopljenim puterom pa utisnuti na dno kalupa.
- Kada su se smese s čokoladom ohladile, izmešajte ih mikserom ih pa redom slažite u kalup. U smese možete staviti malo maskarpone sira da budu kremastije.
- Po želji, završite sa šlagom i pospite orasima, keksom ili čokoladnim mrvicama, savetuje Mini Magazin.
#torta
#čokolada
#čokoladna torta
#desert
#poslastice
#slatkiši
#slatko
#brza priprema
#brza čokoladna torta
#roosvaaj
#roosvaj recepti