Za kraj leta, probajte slasnu musaku od paprike!

canva
Jesen je već stigla i kao što to red nalaže, na trpezi se polako smenjuju 'letnja' za 'zimska' jela. Paprika je, naravno, prisutna u našoj kuhinji tokom cele godine, ali kako bismo najlepše iskoristili svežu, možete napraviti ovu preukusnu musaku
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 12 crvenih mesnatih paprika
  • 3 jajeta
  • malo vode
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • 0,5 kg mlevenog mešanog mesa
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo peršunovog lista
  • 2 dl kisele pavlake
  • začini po ukusu

Priprema:

  1. Ispecite paprike u rerni pa vruće stavite u posudu i poklopite da se potpare i ohlade. Oljuštite ih, izvadite semenke i posolite.
  2. Uvaljajte svaku papriku prvo u mešavinu brašna i prezli, zatim u umućena i posoljena dva jaja, pa ponovo u smesu od mrvica i brašna i ispohujte na ulju. 
  3. Crni i beli luk iseckajte i propržite na ulju, dodajte mleveno meso, začinite i dinstajte. Pred kraj dodajte peršunov list.
  4. U vatrostalnu posudu naređajte pet paprika, prekrijte izdinstanim mesom, a odozgo stavite ostalih pet paprika. Preostale dve paprike ostavite sa strane.
  5. Musaku prelijte pavlakom pomešanom sa jednim preostalim jajetom i stavite u rernu da se zapeče oko pola sata na 200 stepeni.
  6. Pre služenja odozgo poslažite na rezance isečene dve pohovane paprike.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs