Uz ovaj recept i vi ćete imati savršenu komplet lepinju!
Ako ste ikada bili na Zlatiboru i generalno u Zapadnoj Srbiji, sigurni smo da su vam izneli komplet lepinju kao specijalitet tog kraja. I kako je prava retkost naići na taj specifičan ukus kada se on iskopira u raznim varijantama, mi vam prenosimo recept sa portala Žena uz koji i vi možete da budete majstor za komplet lepinju!
Sastojci za četiri lepinje:
- 4 lepinje
- 4 jaja
- 8 kašika starijeg kajmaka
- 12 kašika pretopa od pečenja (sokovi koji ostanu u plehu nakon pečenja)
Priprema:
Od svake lepinje isecite gornji deo, tako da od njega dobijete poklopac, a da donji deo ostane u obliku posude. Donje delove naređajte na pleh. U svaku "posudu" stavite jedno jaje i dve kašike omekšalog kajmaka. To umutite u samoj lepinji, pa odozgo stavite poklopčić i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče. Nakon 10 do 15 minuta izvadite lepinje, sklonite poklopčiće i svaku lepinju prelijtelijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Odmah poslužite uz sir, pršutu i ajvar!