Ukusni pica pužići koji mogu da traju danima!

canva
Recept za ovo izdašno pecivo nas je oduševio. Ono što su njegove dobre strane jeste to da će danima zadržati mekoću i svežinu, ali i da se usled toga da ćete od ovog testa dobiti dosta pužića, višak može zamrznuti i podgrejati za sledeću priliku
Vidi originalni članak

Kad se potpuno ohladi, rasporedite ovo pecivo po plehu tako da se ne dodiruje i stavite u zamrzivač na tri sata. Potom ih prebacite u kesu za zamrzivač i vratite unutra. Takve ih možete čuvati tri meseca.

Samo ih poređajte po plehu obloženom pek-papirom i stavite u rernu zagrejanu na 180°. Neka se greje dok ne bude fino hrskavo spolja, za ohlađene pužiće je to 10-15 minuta, a za zamrznute 15-20 minuta, piše Glossy.

Sastojci:

Za testo:

  • 310 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 230 ml. tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 200 ml paradajz
  • origano po ukusu
  • 2 kašike veganske pavlake po ukusu
  • prstohvat kurkume
  • 130 g biljnog sira

Priprema:

  1. Kvasac rastvorite u malo tople vode, dodajte šećer i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Dodajte maslinovo ulje i so, dobro promešajte, pa dodajte brašno malo po malo, uz mešanje. Zamesite testo i ostavite ga pokriveno oko 15 minuta. Razvucite odstajalo testo oklagijom i uključite rernu da se greje na 200-220°.
  2. Pomešajte paradajz sos i origano pa time premažite razvučeno testo do 1cm od ivica pa pospite rendanim posnim sirom.
  3. Rolajte testo kao da pravite rolat, pa oštrim nožem isecite na "pužiće" širine oko 4-5 cm. Ako vam deluje kao da će se teško seći i razvlačiti, stavite u frižider na 15 minuta.
  4. Ređajte "pužiće" po plehu obloženom pek-papirom.
  5. U jednoj činijici pomešajte vegansku pavlaku i kurkumu, pa polovinom te mešavine namažite "pužiće".
  6. Pecitepužiće u dobro zagrejanoj rerni 18-20 minuta, izvadite, namažite preostalom smesom veganske pavlake i kurkume, pa vratite da se peče još 10-12 minuta. Izvadite kad bude zlatnosmeđe.
Poseti www.roosvaaj.rs