Ukusne i zdrave korpice sa ovsenim pahuljicama!
Sastojci:
- 160 grama banana
- 120 grama ovsenih pahuljica
- 60 grama kikiriki putera
- 200 grama zamrznutih ili svežih malina
- 40 ml vode
- 30 grama meda
- 5 kašika čia semenki
- 150 grama crne čokolade za kuvanje
- 50 grama kikiriki putera
Priprema:
U odgovarajućoj posudi, koristite viljušku da izgnječite bananu dok ne postane kašasta smesa. Dodajte ovsene pahuljice u izgnječenu bananu i dobro promešajte. Zatim dodajte kikiriki puter i ponovo promešajte viljuškom da se svi sastojci lepo sjedine. Ostavite smesu u frižideru pola sata kako bi se malo stegnula.
U kalup za mafine stavite 12 papirnih ili silikonskih korpica. Izvadite smesu i oblikujte 12 podjednako velikih kuglica. Možete koristiti plastične rukavice kako se smesa ne bi lepila za ruke. Oblikujte kuglice tako da napravite koru, gotovo do vrha korpica, ostavljajući oko 5 mm prostora do vrha. Stavite kalup u frižider dok pripremate fil.
Fil sa malinama: Stavite maline u secko (ako koristite zamrznute maline, najpre ih odmrznite), dodajte vodu, med i semenke chia. Izblendajte dok ne dobijete kašastu smesu koja će se dodatno stegnuti u frižideru. Izvadite kalup iz frižidera i napunite korpice filom od malina, do vrha. Poravnajte površinu kašikom i vratite u frižider na pola sata.
Čokoladni sloj: U manju šerpu stavite izlomljenu crnu čokoladu, dodajte kikiriki puter i stavite na tihoj vatri da se otopi uz neprestano mešanje. Ako želite da gornji sloj bude mekaniji, možete koristiti mlečnu čokoladu. Kada se sastojci otope i sjedine, sklonite sa vatre i rasporedite preko voćnog fila. Vratite kalup u frižider da se čokolada stegne, pa poslužite.
Prijatno, uživajte!