Ukusne cimet rolnice - recept za brzinsko savršenstvo!

canva
Ovaj recept je jednostavan način da dodate malo slatkoće u svoj život! Cimet rolnice su savršeno mekane, a ukus cimeta ih čini idealnom poslasticom za svako doba dana. Ovaj recept ne samo da će ispuniti vaš dom neodoljivim mirisom, već će vam i pružiti trenutak čiste sreće dok grickate svaki ukusni zalogaj. Bez obzira jeste li početnik ili iskusan kuvar, ovaj recept je jednostavan za pripremu i ne zahteva mnogo vremena i truda
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • brašno 350 g
  • suvi kvasac 1 kesica
  • prašak za pecivo 1/2 kesice
  • šećer 60 g
  • puter 30 g
  • so 1/4 kašičice
  • mleko 120 ml
  • voda 60 ml

Fil:

  • smeđi šećer 100 g
  • puter 100 g
  • cimet 20 g

Premaz:

  • puter 60 g
  • šećer u prahu 200 g
  • mleko

Postupak:

U činiju sipajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Uz mešanje dodajte zatim ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Ovu smesu prelijte preko brašna i umesite testo. Ostavite ga da naraste. Pomešajte rastopljeni puter, šećer i cimet. Razvucite testo u pravougaonik i pramažite ga filom od cimeta i šećera, pa urolajte. Nožem isecite rolnice, stavite ih u pleh i ostavite da još malo rastu. Rolnice pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i mlekom, pa prelijte prohlađene rolnice.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs