Ukusna i brza čorbica od povrća!

canva
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • 1 mala tikvica
  • povrće po izboru
  • ulje ili puter

Priprema:

  1. Na malo masnoće izdinstajte očišćen i iseckan luk, dodajući pomalo vode - da ostakleni. Obavezno posolite luk pri dinstanju.
  2. Očistite i iseckajte šargarepu pa dodajte i nju i kratko propržite.
  3. Oljuštite i iseckajte tikvicu i nju dinstajte dodajući malo vode jer će ona dosta pustiti tečnosti.
  4. Sada nalijte litar vode i dodajte očišćen i na kockice isečen krompir.
  5. Na kraju dodajte petu vrstu povrća po izboru.
  6. To može biti sveža paprika (u tom slučaju dodajte samo jednu, jer je njen ukus i miris dosta jak pa će nadjačati ostale vrste povrća).
  7. To može biti grašak, dodajte dobru šaku svežeg ili smrznutog graška (u isto vreme kad i krompir).
  8. Možete dodati sitne "cvetiće" karfiola ili brokolija, pa i svež kupus koji prvo dobro poparite vrelom vodom.
  9. Kad povrće bude kuvano, začinite čorbicu suvim začinom i pospite biberom i sitno seckanim peršunom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs