Turska pita bez kora za kojom su svi poludeli!

canva
Iako nas sama reč pita asocira na tanke razvučene ili gotove kore, znajte da ne mora uvek biti tako. Na internetu već neko vreme kruži recept za slasnu pitu sa povrćem koja nam dolazi pravo iz Turske
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 2 krompira
  • 4 jajeta
  • 100 g feta sira + rendani kačkavalj po ukusu
  • 1,5 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 2 paradajza
  • 3 paprike
  • 2 mlada luka
  • 1 kašičica soli

 

Priprema:

  1. Oljuštite krompir i paradajz, iseckajte ih na kockice, pa isecite sitno papriku i luk.
  2. Jaja umutite, pa u njih ubacite iseckano povrće. Dodajte sitno iseckan sir, ulje i mleko, pa posolite i dobro promešajte.
  3. Smesi dodajte brašno i prašak za pecivo, malo po malo, uz mešanje kako biste razbili grudvice.
  4. Kada dobijete jednoličnu smesu, sipajte je u posudu za pečenje koju ste obložili pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200°C.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs