Tufahije - slatko iskustvo koje ne smete propustiti!

printscreen/canva
Tufahije su jedan od najomiljenijih i najpoznatijih bosanskih deserata. Ovaj slatkiš od jabuka punjenih orasima sigurno će vas oduševiti svojim jedinstvenim ukusom i mirisom. Osim što su veoma ukusne, tufahije su i jednostavne za pripremu i izvrsna su opcija za sve ljubitelje slatkog. U nastavku sledi detaljan recept koji će vam korak po korak pomoći da pripremite ovaj fantastiačrn desert!
Vidi originalni članak

Sastojci:

4 jabuke

500 g šećera

6 dl vode

100 g mlevenog oraha

1 belance

1 vanilin šećer šlag

Postupak:

U vodu stavite 250 g šećera i vanilin šećer sa ukusom limuna i pustite da zakuva. Oljuštite jabuke i izrežite im sredinu. Stavite jabuke da se kuvaju u ključalu vodu sa šećerom dok ne omekšaju. Kad su jabuke kuvane, pustite ih da se ohlade, a u vodu sa šećerom dodajte preostali šećer. Kuvajte agdu (smesa vode sa šećerom) dok ne dobijete željenu gustinu. Dok se agda kuva, pripremite punjenje od belanceta (umutite u sneg), oraha i malo šećera u prahu. Napunite ohlađene jabuke smesom od oraha pomoću poslastičarske vrećice. Stavite napunjene jabuke na tanjir, prelijte ih ohlađenom agdom, ukrasite šlagom i iseckanim orasima.

Uživajte u pravim bosanskim tufahijama!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs