Tri leće - idealan desert i idealan recept!
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 80 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 grama glatkog brašna
- 8 grama praška za pecivo
Za preliv biskvita:
- 800 ml mleka sa minimalno 2,8% mlečne masti
- 400 ml pavlake za šlag
- 300 ml kondenzovanog mleka
Za sloj od karamele:
- 200 grama šećera
- 50 grama maslaca
- 200 ml pavlake za šlag
- Za ukrašavanje:
- 30 ml pavlake za šlag
Priprema:
Priprema ovog ukusnog kolača počinje mućenjem belanaca uz dodatak šećera i vanilin šećera dok ne dobijete glatku smesu. Zatim postepeno dodajte žumanca i umešajte ih, pa lagano dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad dodajete brašno, koristite najslabiju brzinu miksera i nežno izmešajte.
Nakon što ste dobili smesu, ulijte je u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite je na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Nakon pečenja, ostavite patišpanj da se malo ohladi, probodite ga nožem na nekoliko mesta.
Zatim ulijte slatku pavlaku u tepsiju i položite patišpanj naopako (gornja strana sada ide na dno). Ostavite da odstoji 10ak minuta, zatim izmešajte mleko i kondenzovano mleko i prelijte ga ovom smesom. Pustite da se mleko dobro upije, zatim premažite karamel kremom. Ohladite dobro i uživajte u ovom predivnom kolaču!