Torta od čokoladnog mleka: savršenstvo ipak postoji!
Kada vam je potreban desert "na brzinu", a da ipak ima neku formu, najmanje što vam treba jeste da uključujete rernu i trošite sate i sate na pripremu torte. Otkada su se pojavile gotove kore za torte u našim prodavnicama, priprema torti nikada nije bila lakša i brža. Ovo je jedna takva torta koja se zaista topi u ustima
Trebaće vam samo nekoliko sastojaka koji su povoljni, a dobićete izdašan desert koji će se svima dopasti, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- 500 ml čokoladnog mleka
- 300 g mlevene plazme
- 250 g šećera u prahu
- 720 g kisele pavlake
- 3 tamne kore za tortu (gotove)
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte plazmu i sjedinite varjačom. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku i 5 kašika dodajte u fil sa kiselom pavlakom i plazmom, pa sjedinite. Koru premažite čokoladnim mlekom, pa premažite fil, pa šlag, a onda preko stavite drugu koru i ponovite postupak. Bogato natopite čokoladnim mlekom, pa filom i onda umućenom slatkom pavlakom. Na kraju stavite treću koru i lepo je natopite čokoladnim mlekom, premažite preostalim filom i onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom.
Prijatno!
#torta
#čokolada
#čokoladno mleko
#poslastice
#desert
#brzo i lako
#laki recepti
#roosvaaj
#roosvaj ekipa
#roosvaj recepti