Tiramisu sa jagodama: Pravi sezonski recept za užitak!

canva
Polako nam stižu domaće jagode, slatke i mirisne, a sa njima i laganiji deserti za koje nam nije potrebna rerna ni mnogo vremena da ih spremimo. Baš ovaj tiramisu spada u tu kategoriju. Lažan je zato što umesto kafe, piškote natapamo u sirup od jagoda, a tradicionalnu kremu od jaja ovoga puta ne korsitimo
Vidi originalni članak

Iako je pretrpeo neke promene, ovaj desert je fenomenalan, a možete ga napraviti već sa prvim jagodama, piše MissGastro.

Sastojci za sirup od jagode:

  • 350 g jagoda
  • 4 kašike soka pd narandže
  • 2 kašike šećera

Ostali sastojci:

  • piškote (otprilike 25 komada)
  • 200 g mascarpone sira 
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 200 g grčkog jogurta
  • 150 g jagoda

Priprema:

  1. Jagode iseći na sitnije komade, pomešati sa sokom od narandže i šećerom u prahu pa staviti na ringlu i kuvati na laganoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada jagode omekšaju, nakon par minuta, sklonite šerpicu sa vatre i izgnječite ih. Sačekajte da se ohladi, procedite i ostavite u frižider na hlađenje.
  2. U posudu duboku najmanje 10 cm ređati piškote natopljene sirupom vodeći računa da se ne raspadaju.
  3. Pomešati sastojke za kremu tako što ćete pomešati grčki jogurt, mascarpone i šećer u prahu.
  4. Jagode naseći na listiće. 
  5. Preko piškota sipati pola fila, poređati polovinu jagoda pa razmazati drugu polovinu fila. Odozgo posuti seckanim jagodama.
  6. Ostaviti da se ohladi u fižideru par sati.

Prijatno!

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs