Tiramisu čizkejk će postati vaš omiljeni desert!

Ljubitelji kremastih kolača uživaju u svakom njihovom zalogaju, a složićemo se da su od jednog kremastog kolača bolja dva i to kada se spoje u jedan! Danas je naš predlog da to bude tiramisu čizkejk koji se veoma lako pravo, a ukus je bombastičan
Vidi originalni članak

Ako si i ti obožavalac slatke pavlake u kombinaciji sa plazmom i kafom, onda je ovo pravi reept za tebe koji bi trebalo da probaš već sutra, kaže Žena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sladjana Sovilj (@sladje_od_sladje)

Sastojci:

Za podlogu:

  • 200g mlevene plazme
  • 100g otopljenog putera ili margarina

Za beli fil:

  • 500 gr sira Mascarpone
  • 250 gr krem sira
  • 200 gr umućene slatke plavlake
  • 200 gr šećera u prahu
  • ekstrat od vanile
  • pakovanje piškota od 100gr
  • želatin u listićima ( pripremiti po uputstvu sa kesice ), pomešati sa malo kafe, istopiti ga u mikrotalasnoj i uz neprestano mešanje mikserom dodavati ga u belu smesu.
  • 200ml prohlađene kafe po izboru

Priprema:

  1. Pomešati plazmu i otopljeni puter pa napraviti koru i utapkati je u kalup prečnika 20cm pa ostaviti u frižideru na pola sata.
  2. Želatin pripremiti prema uputstvu tako što ćete listiće poptpiti u malo kafe, staviti u mikrotalasnu i uz neprestano mućenje dodati u belu smesu. 
  3. Sastojke za beli fil umutiti mikserom, ali nemojte iskoristiti svu kafu. Polovinu fila sipati preko kore, zatim poređati piškote koje ste potapali u kafu pa izliti ostatak fila preko njih. 
  4. Kolač ostavite da prenoći i ukrasite po želji!

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs