Suve šljive u slanini: Neodoljiva zakuska!

canva
Hrskave spolja, a sočne iznutra, suve šljive u slanini su preukusna zakuska koja se priprema za manje od pola sata. Kombinacije slatko- slanih ukusa, konkretno mesa i voća se savršeno uklapaju, a ako im dodate i odgovarajuće piće, imaćete sve uslove za potpuni ugođaj
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g suvih šljiva bez koštica
  • 200 g tanko isečene slanine
  • 200 g maslina bez koštica

Priprema:.

  1. Suve šljive napunite polovinom masline i zamotajte u tanku šnitu slanine. Svaku šljivu probodite čačkalicom kako slanina ne bi spala.
  2. Složene šljive položite na pleh za pečenje obložen pek papirom.
  3. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok slanina ne postane zlatnosmeđa i hrskava.
  4. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs