Starinski kolač sa šljivama: Tražiće se parče više...

canva
Sezona je šljiva i ma koliko ih voleli kao voćnu poslasticu, one su zaista neprevaziđene u kolačima. Naše bake su od davnina koristile ovu čarobnu voćku kako bi upotpunile svoju trpezu najlepšim desertima
Vidi originalni članak

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 16 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 800 g očišćenih šljiva

PRIPREMA:

  1. Mutiti  jaja sa šećerom dok ne se ne dobije penasta svetlo žuta masa. Dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja dodati naizmenično brašno, prašak za pecivo i mleko.
  2. Izliti smesu u namašćen i pobrašnjen pleh standardne veličine. Poravnati pa odozgo rasporediti šljive naseckane na manje komadiće.
  3. Kolač peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Pečeni kolač prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs