Sočni rolat sa spanaćem: Sjajno predjelo za praznike!

canva
Predjelo koje nikada ne izlazi iz mode je svakako rolat. Uvek se može naraviti u nekoj novoj vaijanti i dodati neka nova nota ovom jelu, a rolat sa spanaćem je pored ukusa veoma dekorativan pa će dodati sjajan kontrast suhomesnatim proizvodima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g svežeg spanaća (blanširanog i iseckanog)
  • 150 g ajvara
  • 200 g krem sira
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Umutite jaja sa malo soli da dobijete penastu smesu. Postepeno dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Zatim dodajte blanširani i sitno iseckani spanać, pa sve lagano izmešajte.
  2. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju. Nakon što se ispeče, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi tako što ćete je urolati u vlažnu krpu.
  3. U posudi izmešajte ajvar i krem sir dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
  4. Ohlađenu koru pažljivo premažite pripremljenim filom. Krenite sa jedne strane i pažljivo urolajte, pazeći da rolat bude čvrsto urolan, ali da se ne prelomi. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da se stegne par sati.
  5. Kada je rolat dovoljno stegnut, isecite ga na kriške i servirajte.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs