Sočni i kremasti čizkejk: Brza i laka priprema!

canva
Ovaj čizkejk je savršen desert za razna okupljanja, ali i one trenutke kad vam se jede nešto slatko, a nemate dovoljno vremena da pripremate zahtevne deserte. Isprobajte ga prvom prilikom i uverite se koliko je sočan i neodoljiv
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g krem sira
  • 350 ml slatke pavlake
  • 125 ml kondenzovanog mleka

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 70 g putera
  • 30 ml kondenzovanog mleka

Preliv:

  • 200 g čokolade
  • 50 ml slatke pavlake 

Priprema:

  1. Otopite puter pa ga pomešajte sa mlevenim keksom i kondenzovanim mlekom. Smesu lepo sjediniti pa utisnuti u pleh ili kalup za tortu prečnika 20 cm. Ostavite u frižideru pola sata da se stegne.
  2. U činiji za fil pomešajte krem sir i umućenu slatku pavlaku, sve dok ne postane glatko. Dodajte kondenzovano mleko u mešavinu krem sira. Mutite dok se ne formira čvrsti šne.
  3. Smesu za čizkejk prelijte preko pripremljene podloge od keksa u kalupu za torte. Ostaviteu frižideru 6-8 sati ili dok se ne stegne.
  4. Istopite čokoladu na pari, a pavlaku zagrejte malo, pa pomešajte. Prelijte preko belog dela i stavite da se stegne. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs