Sočna svinjetina sa kikirikijem!
Kineska hrana je kod nas sve popularnija, a jedan od omiljenih sastojaka za pripremu ovih istočnjačkih jela jeste kikiriki. Ovde možete pronaći uputstvo za pripremu najsočnije svinjetine sa kikirikijem
Sastojci:
- 700g svinjskog mesa
- kocka za supu, skuvana u 500ml vode
- 100ml belog vina
- 100g neslanog kikirikija
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica šećera
- 2-3 kašike sosa od paradajza
- ulje
- so i biber
Priprema:
Najpre propržiti kikiriki na malo ulja.
U drugom tiganju, na ulju, propržiti meso iseckano na komade veličine zalogaja, pa kada promeni boju, dodati sitno seckani crni luk, posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati gustin.
Promešati, sipati vino, staviti soja sos, šećer, sos od paradajza i supu.
Poklopiti, pa na umerenoj vatri uz povremeno mešanje kuvati oko 20 minuta, piše Moje grne.
Dodati kikiriki, začiniti po ukusu, pa kuvati dok meso ne omekša. Poslužiti toplo uz pire krompir.
#svinjetina
#svinjetina sa kikirikijem
#kikiriki
#kikiriki puter
#meso
#jela od mesa
#glavno jelo
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#kineska hrana
#kineska kuhinja