Slasan recept za pastu sa gamborima i limunom
U samo 30 minuta, pretvorite osnovne kuhinjske sastojke u elegantno jelo od morskih plodova koje će oduševiti vaše ukućane. Najbolje od svega je štoo se sve priprema u jednoj posudi, čineći čišćenje brzim i jednostavnim
Sastojci:
- 225 grama testenine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 8 kašika neslanog putera
- 4 čena belog luka, mlevenog
- 1 kašičica tucane paprike
- 570 grama gambora
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 1 kašičica sušenog origana
- bebi spanać 160 g
- 25 grama parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna, iseckanog
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Prokuvajte vodu u velikom loncu i dodajte testeninu. Kuvajte dok ne bude al dente, ocedite i ostavite sa strane. U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, dodajte beli luk i crvenu papriku i kuvajte dok ne zamiriše. Dodajte škampe, posolite, pobiberite i mešajte dok ne postanu ružičasti. Ubacite origano i spanać, kuvajte dok ne uvene. Vratite testeninu u šerpu, dodajte preostali puter, parmezan i peršun. Dobro izmešajte dok se puter ne rastopi. Nakon što su škampi skuvani, dodajte limunov sok, promešajte i poslužite dok je jelo vruće.
Uživajte!