Slani mafini sa mladim lukom koji se tope u ustima!

canva
Kako je u jeku sezona mladog luka, a nije obavezno da ga jedemo samo u salati, donosimo vam izvrstan recept za slane mafine koji će vam se sigurno dopasti! Kombinacija sira i mladog luka sa raznim đakonijama na uskršnjoj trpezi će biti pun pogodak
Vidi originalni članak

Miss Gastro piše da je za pripremu ovih mafina potrebno jako malo vremena, pa hajde da vidimo!

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice origana
  • 240 ml mleka
  • 2 velika jaja
  • 50 ml maslinovog ulja 1
  • 50 g narendanog sira
  • 3 struka mladog luka

Priprema:

Umutite jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje, a potom i sve suve sastojke. Sjedinite sve mutilicom ili varjačom. Na kraju dodajte sir i sitno seckani luk. Napunite namašćene kalupe testom, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs