Slane princes krofne: Divno predjelo na slavama!
Ako i vi razmišljate šta biste to mogli da dodate na tanjir sa predjelom ispred svojih gostiju, ove godine vam nudimo nešto novo i zanimljivo, a u pitanju su slane princes krofne. Navikli smo na slatke, kremaste i punog ukusa, ali red bi bio da isprobamo i ove sa piletinom. Kladimo se da će osvojiti brojne simpatije
Takođe, s obzirom da se uveliko približavaju i praznici, možete sačuvati ovaj recept i iskoristiti ga tada i to sa mesom koje ste skuvali u supi, savetuje Coolinarika.
Sastojci:
Testo:
- 185 g sve namenskog brašna
- 115 g putera
- 250 ml vode
- pola kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 4 jaja
Nadev:
- 250 g sitno iseckane kuvane ili pečene piletine
- 2 čena sitno iseckanog belog luka
- 3 struka sitno iseckanog mladog luka
- 1 mala glavica sitno iseckanog ljubičastog luka
- po ukusu so i sveže samleveni biber
- 2 vršne kašike majoneza
- 2 vršne kašike kisele pavlake
- 20 g sitno iseckanih suvih brusnica
- 50 g tostiranih i sitnije isečenih oraha
- 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
Priprema:
- Sve sastojke za nadev sjedinite i ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se sastojci sjedine.
- U šerpu staviti vodu i puter da se puter otopi, na nižoj temperaturi. Kada se puter otopio, pojačati temperaturu.
- U činiju staviti brašno, šećer i so i sve to dobro izmešati.
- Kada je voda proključala, a puter se otopio, sklonite šerpu sa vatre, dodatjte brašno i mešajte da dobijete glatku smesu koja će se odvojiti od stranica šerpe i skupiti u loptu.
- Masu ostavite da se prohladi, oko 15 minuta pa joj dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom
- Uključiti rernu na 200°C.
- Pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje. Napuniti špric sa pripremljenim testom i staviti nastavak sa što većim otvorom ili sipati u kesu i odseći vrh. Istisnuti testo u krug, veličine oko 5 cm i tako raditi sve dok imate materijala. Između krugova ostaviti malo razmaka jer će testo još da naraste.
- Pleh staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni, peći ih na 200°C deset minuta, onda smanjiti temperaturu i peći ih još deset minuta dok ne porumene, ali ne otvaratirernu tokom pečenja.
- Pečene izvaditi i ostaviti da se malo prohlade. Reckavim nožem za hleb raseći svaku princes krofnu na pola i puniti sa već pripremljenim nadevom.
Prijatno!
#slane princes krofne
#predjelo
#večera
#brza večera
#ukusno
#laki recepti
#slava
#slavski recepti
#slavska trpeza
#roosvaaj
#roosvaj recepti