Sladoled od samo 3 sastojka? MOŽE!

canva
Svima nama ponekad zafale ideje šta bismo mogli da spremamo kako bismo se zasladili, a nekad je odlazak po vrućini do najbližeg kioska po sladoled prava gnjavaža. Umesto toga, mi imamo savršen recept za sladoled koji se pravi za tili čas, a potrebna su ti samo tri sastojka
Vidi originalni članak

Porodični sladoled već odavno nije porodični, to smo shvatili. Kada u vrelo julsko popodne sedneš ispred TV- a da gledaš omiljenu seriju, najmanje ti na pamet pada porodica uz ogromnu činiju sladoleda, da se ne lažemo. Zato, u povratku sa faksa ili posla svarati u market, kupi potrebne sastojke ako ih već nemaš i napravi svoj jedinstveni sladoled!

Sastojci:

  • 1 konzerva kondenzovanog mleka
  • 2 šoljice ohlađene slatke pavlake 
  • 1 kašičica arome vanile

Priprema:

  1. Najpre stavi kalup za sladoled ili činiju u zamrzivač da se ohladi. Umuti slatku pavlaku u šlag i dodaj vanilu pa nastavi mućenje na maksimalnoj brzini još 5 minuta. Dodaj polovinu kondenzovanog mleka, umuti da se sve sjedini, a zatim dodaj i drugu polovinu.
  2. Smesu sipaj u kalupe ili činiju.  Pokrij vrh listom papira za pečenje, a zatim čvrsto omotaj kalup aluminijskom folijom. Zamrzni dok se ne stegne, preko noći ili najmanje 6 sati, savetuje Espreso.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs