Škotski keks od samo 3 sastojka gotov je za tren!
Čuveni škotski keks datira još iz 16. veka, a s obzirom na to da sadrži dosta maslaca koji je i u to vreme bio na ceni, ovaj slatkiš se jeo samo u posebnim prilikama. Iako je maslac i dalje "malo skuplji", ovaj keks se danas jede tokom cele godine, a pravi se očas posla
Keksići su veoma jednostavni za pripremu, a vaši ukućani će biti oduševljeni ako odlučite da im pripremite ovu poslsasticu, piše Gloria.
Sastojci:
- 330g brašna
- 220g maslaca
- 100g šećera
Priprema:
- Brašno i šećer izmešajte pa dodajte maslac isečen na kocke. Mešajte sastojke dok ne dobijete smesu koju možete oblikovati u kuglu.
- Jufku testa podelite na dva jednaka dela. Ravnomerno utisnite svaki deo testa u dva zasebna plitka okrugla lima za pečenje koje ste prethodno namastili.
- Površinu testa izbockajte viljuškom pa stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni na pola sata, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
- Pustite da se keks ohladi do kraja, pa ga secite na trouglove ili krugove. Pospite šećerom po želji.
Prijatno!
#keks
#brzo i lako
#laki recepti
#napravi kolač
#kolačići
#ukusno
#roosvaaj
#roosvaj ekipa
#roosvaj recepti
#recept