Sjajna poslastica: Oblanda sa plazmom i pavlakom!

canva
Nijedan kupovni kolač se ne može uporediti sa domaćim kolačima u čije sastojke smo sigurni. Najvažniji od njih je sigurno ljubav, a kada su u pitanju starinski recepti poput ovog za oblandu, verujte nam da ćete oduševiti vaše ukućane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 velika oblanda 
  • 250 g margarina
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 2 čaše šećera
  • 300 g mlevenog keksa

Priprema:

  1. Margarin otopiti na tihoj vatri, pa skloniti sa ringle i dodati pavlaku, potom šećer i sve lepo izmešati.
  2. Na kraju sipati plazmu i sjediniti tako da dobijete glatku smesu.
  3. Filovati oblande, i na kraju ih uviti u čistu krpu i staviti nešto teško na nju kako bi se zalepila.
  4. Ostavite u frižideru nekolio sati kako bi oblanda lepo upila i ne bi bila tvrda. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs