Semifredo sa plazmom i malinama: Savršen desert!
Ako si u potrazi za savršenim letnjim kolačem, odnosno poslasticom, predlažemo ti da iskoristiš ovaj recept i napraviš neodoljiv desert! Spoj malina, plazme i bele čokolade apsolutno iam moć da zadovolji svačiju želju za slatkišima
Sastojci:
Krem
- 4 žumanceta
- 6 kašika šećera
- 200 g bele čokolade
- 5 dl slatke pavlake
- 150 g plazma keksa
Fil od malina
- 250 g malina
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vode
- 1 kašika gustina
- 2 kašike vode
Prpiprema:
- U šerpicu staviti maline, šečer i dve kašike vode pa kuvati desetak minuta. Razmutiti gustin u dve kašike vode pa dodati smesi od malina uz neprekidno mešanje. Kuvati dok se fil ne zgusne pa ostaviti da se ohladi.
- Umutiti žumanca sa šećerom pa skuvati na pari dok se zgusne. Na kraju dodati belu čokoladu, skinuti sa vatre i mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
- Umutiti slatku pavlaku, dve, tri kašike umešati u žumanca, pa sve sipati u umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjediniti.
- Kalup dimenzija 25×10 i visine 7 cm obložiti prozirnom folijom. Na dno kalupa sipati dve kašike keksa. Staviti 1/2 krema, pa premazati filom od malina.
- U drugu polovinu krema umešati izdrobljeni keks. Premazati preko fila od malina, poravnati i posuti još malo izdrobljenog keksa.
- Prekriti prozirnom folijom i staviti u zamrzivač na četiri, pet sati ili preko noći. Pre služenja, kolač prevrnuti na tacnu i ukrasiti po želji.
Prijatno!