Savršen ručak: Zapečene ćufte u belom sosu!
Paradajz sos i ćufte uvek zamišljamo u idealnoj kombinaciji, a kada im dodamo još i pire ili testeninu, ovo jelo zadovoljava sva naša čula. Hajde da danas napravimo ćufte u belom sosu i zapečemo ih u rerni. Uštedećete vreme, a jelo će vam se sigurno dopasti
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- so i biber
- sveži peršun za dekoraciju
- ulje
Sastojci za sos:
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pavlake
- 400 ml vode
- 1 čen belog luka
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
- Pomešajte u činiji meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine i prezle dok se fino ne sjedini.
- Vlažnim rukama oblikujte ćufte i složite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili.
- Za pripremu sosa, iseckajte crni i beli luk, pa dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice. Sipajte vodu i mešajte neprestano kako sos ne bi zagoreo. Dodajte pavlaku, smanjite vatru i promešajte sve zajedno.
- Prelijte ćufte sosom, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.
- Poslužite uz prilog po želji!
Prijatno!