Savršen ručak: Zapečene ćufte u belom sosu!

canva
Paradajz sos i ćufte uvek zamišljamo u idealnoj kombinaciji, a kada im dodamo još i pire ili testeninu, ovo jelo zadovoljava sva naša čula. Hajde da danas napravimo ćufte u belom sosu i zapečemo ih u rerni. Uštedećete vreme, a jelo će vam se sigurno dopasti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prezli 
  • 1 jaje
  • so i biber
  • sveži peršun za dekoraciju 
  • ulje 

Sastojci za sos:

  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pavlake
  • 400 ml vode
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
  • so, biber

Priprema:

  1. Pomešajte u činiji meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine i prezle dok se fino ne sjedini.
  2. Vlažnim rukama oblikujte ćufte i složite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili.
  3. Za pripremu sosa, iseckajte crni i beli luk, pa dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice. Sipajte vodu i mešajte neprestano kako sos ne bi zagoreo. Dodajte pavlaku, smanjite vatru i promešajte sve zajedno.
  4. Prelijte ćufte sosom, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.
  5. Poslužite uz prilog po želji!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs