Savršen recept za tortu od kolačića
Christina Tosi, autorka nove knjige "All About Cookies" autor je i recepta za ovaj neobičan desert koji je sa nama podelio Cosmopolitan. Ukoliko ste već zainteresovani, zasucite rukave, potrudite se i dobićete nesvakidašnji specijalitet koji možete poslužiti premijerno za Božić. Zvuči primamljivo! Lets cook!
Sastojci:
- 8 kašika neslanog omekšalog putera
- 3/4 šolje + 2 kašike šećera
- 3/4 šolje brašna
- 1 jaje
- 1/2 šolje gustina
- 3 kašike + 2 kašičice kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1/8 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Na srednjoj jačini mutite puter i šećer oko sedam minuta. Pokupite špatulom sve sa stranica činije, dodajte jaje i mutite dok ne postane glatko. Nakon toga d+masi dodajte brašno, gustin, kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te mutite samo dok se sastojci sjedine.
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Podmažite kalup za tortu sa odvojiim prstenom i pripremite bazu za kolače. Izaberite šarene perlice za tortu po želji i pomešajte da se sastojci sjedine. Testo poravnajte u plehu tako da nema udubljenja i da kasnije presek bude lep. Možete dodatno posuti perlicama po spoljnim ivicama testa unutar prstena. Pecite oko 20 minuta. Pustite da se potpuno ohladi pre vađenja iz kalupa.
Prijatno!