Sa ovim receptom napravite najbolji domaći pasulj

canva
Najbolja hrana za hladne i tmurne dane koji su nam stigli, definitivno su - variva. Upravo zato vam u nastavku donosimo recept za pasulj koji će vas u potpunosti oduševiti, ali i okrepiti u nadolazećoj zimi
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 400 g graška (prethodno natopljenog otprilike jedan dan) 
  • 100 g ječma 
  • 2 veće šargarepe 
  • 1 luk 
  • 1 manji paškanat 
  • 2 češnja luka 
  • 1 manja crvena paprika 
  • 3 cherry paradajza 
  • 1 kašičica slatke mljevene paprike 
  • 1 kocka za supu 
  • 1 l vode 
  • 2 kašičice iseckanog svežeg peršuna 
  • 2 lovorova lista 
  • Sol i biber po ukusu 
  • Slanina ili kobasice po izboru
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Anja (@hungry_anja)

Priprema: 

U loncu zagrejte dve kašike ulja pa na njemu propržite sitno seckani luk. Dok se luk dinsta, sitno naseckajte paškanat, luk, papriku i cherry paradajz. A, kako piše Hungry Anja, ako nemate vremena da seckate svo to povrće, možete da ga ubacite i u blender kako bi on obavio posao za vas.

Kada ste usitnili povrće, dodajte luk i dinstajte još nekoliko minuta. U međuvremenu, pasulj izvadite iz vode pa dodajte povrće i dinstajte još nekoliko minuta. Dok se sve to dinsta, šargarepu naseckajte na kolutiće, stavite je u lonac i dodajte ječam, lovorov list, mlevenu papriku i kocku za supu koju ste prethodno natopili u litar vode. 

Sve začinite sollju i paprom po ukusu. Ako želite, možete da dodate i komadiće slanine ili kolutiće kobasice. Poklopite lonac i kuvajte otprilike tri sata ili 15-ak minuta ako pasulj kuvate u ekspres loncu. 

Ako pasulj ne kuvate u ekspres loncu, promešajte ga otprilike svakih pola sata i po želji mu dodajte još vode i dodatno začinite ako treba. Pred kraj kuvanja dodajte seckani sveži peršin i sklonite lonac sa vatre.

Pasulj ostavite da odstoji barem pola sata pa poslužite. Najbolje bi bilo kada bi, kao i svako varivo, odstajao barem jedan dan kako bi se svi ukusi u potpunosti proželi.

Prijatno! 

Poseti www.roosvaaj.rs