Recept za ukusni gaspaćo, hladnu špansku čorbicu!

canva
Gaspaćo je omiljeno jelo Španaca, a u svakom kraju ove zemlje se ovoj čorbici dodaje po neki 'tajni' sastojak koji njeni stanovnici vole. Veoma je jednostavna za pripremu, a takođe i vrlo ukusna, tako da vam savetujemo da počnete sa pripremom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 veća paradajza
  • 3 dl soka od paradajza
  • 1 manja žuta  paprika
  • 1 manji krastavac
  • 1 mladi crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začini po ukusu

Priprema:

  1. Pomešajte oljušteni i iseckani paradajz sa crnim i belim lukom, pa povrću dodajte sok od paradajza. Stavite u posudu pa dobro izblendajte.
  2. Ostatak povrća iseckajte na sitnije komade.
  3. Sjedinite sve sastojke, začinite po ukusu i ohladite čorbu u frižideru.
  4. Prilikom služenja, dodajte kockice leda i prepečen hleb ili krutone. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs