Recept za ukusni gaspaćo, hladnu špansku čorbicu!
Gaspaćo je omiljeno jelo Španaca, a u svakom kraju ove zemlje se ovoj čorbici dodaje po neki 'tajni' sastojak koji njeni stanovnici vole. Veoma je jednostavna za pripremu, a takođe i vrlo ukusna, tako da vam savetujemo da počnete sa pripremom
Sastojci:
- 2 veća paradajza
- 3 dl soka od paradajza
- 1 manja žuta paprika
- 1 manji krastavac
- 1 mladi crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- začini po ukusu
Priprema:
- Pomešajte oljušteni i iseckani paradajz sa crnim i belim lukom, pa povrću dodajte sok od paradajza. Stavite u posudu pa dobro izblendajte.
- Ostatak povrća iseckajte na sitnije komade.
- Sjedinite sve sastojke, začinite po ukusu i ohladite čorbu u frižideru.
- Prilikom služenja, dodajte kockice leda i prepečen hleb ili krutone.
Prijatno!
#gaspaćo
#španija
#španska kuhinja
#čorba
#čorbica
#čorba od povrća
#laki recepti
#lagani obroci
#roosvaaj
#roosvaj recepti