Recept za savršenu Karađorđevu šniclu!

Karađorđeva šnicla nastala je po ugledu na ruske kotlete i to sasvim slučajno, kako to inače bila sa fenomenalnim jelima. Ovo je tradicionalno jelo srpske kuhinje koje pored lokalaca, obožavaju i stranci
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kilogram svinjskog filea
  • 4 jaja
  • 4 dl ulja
  • 200 g prezli
  • kajmak – oko 40 g kajmaka po šnicli
  • so
  • 200 g brašna

Priprema:

  1. Meso dobro izlupajte, posebno po krajevima, i posoliti.
  2. Kajmak stavite na šnislu celom dužinom. Potom urolajte šniclu.
  3. Uvaljajte šnicluu brašno, potom u jaja i na kraju u prezle.
  4. U tiganj stavite ulje da se dobro ugreje.
  5. Polako spustite karađorđevu šniclu u ulje i pržite oko 15 do 20 minuta, vodeći računa da se kajmak ne istopi.
  6. Vaditi šnicle kada lepo porumene i služiti uz pomfrit i salatu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs