Recept za savršeno ukusnu Ferrero tortu!

printscreen/canva
Dobrodošli u čarobni svet slatkiša! Ako ste ljubitelj Ferrero Rocher kuglica, spremite se za nezaboravno iskustvo sa našom Ferrero Rocher tortom!
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80 g otopljene čokolade za mešenje
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 70 g mlevenih pečenih lešnika

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g krema
  • 250 g mascarpone sira
  • 130 g mlevenih pečenih lešnika

Za preliv:

  • 100 g istopljene čokolade 
  • 50 g seckanog pečenog lešnika

Priprema:

Za pripremu kore, umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Zatim, postepeno dodajte žumanca jedno po jedno, neprestano muteći. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike i otopljenju čokoladu. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kada se kora ohladi, presecite je po dužini da dobijete dva dela. Za pripremu fila, prvo umutite slatku pavlaku. U posebnoj posudi umutite maskarpone sir, krem (nutelu ili krem sa seckanim lešnikom) i mlevene lešnike, a zatim lagano dodajte umućenu slatku pavlaku. Nafilujte ohlađenu koru polovinom fila, stavite drugu koru preko i premažite je preostalim filom. Tortu možete premazati filom i sa strane. Na kraju, prelijte tortu otopljenom čokoladom i pospite je seckanim pečenim lešnicima. Takođe, kao dekoraciju možete dodati Ferrero Rocher kuglice. Pre služenja, ohladite tortu preko noći da se svi ukusi sjedine. Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs