Recept za savršeno hrskavu pohovanu ribu!

canva
Riba je namirnica koja ima veliku nutritivnu vrednost, a oslić je vrta koja je najzastupljenija morska riba na našoj trpezi. Međutim, zbog čišćenja, mnogi izbegavaju ribu kako bi izbegli nezgode sa kostima. Za ovaj recept najbolje je kupiti medaljone koji nemaju kosti, mada možete da panirate i obično sečene komade ribe
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica bibera

Preliv za ribu:

  • 2 čena belog luka
  • sok od jednog limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • veza svežeg peršuna

Priprema:

  1. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u opranu i očišćenu ribu. 
  2. Uvaljajte ribu u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom. 
  3. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte. Ribu poslužite zajedno sa prelivom, koji je najbolji da se koristi kada filet presečete na pola.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs