Recept za savršene keks uskršnje zeke je tu!

canva
Vaskrs se smatra najradosnijim hrišćanskim praznikom, a s obzirom da se približio, delićemo sa vama neke zanimljive ideje. Danas ćemo vam predstaviti recept za keks zeke koji će izgledati veoma dekorativno na vašoj trpezi, a ako u vašoj porodici ima i dece, ona će biti oduševljena i izgledom i ukusom
Vidi originalni članak

Uz jaja, sveže salate is veono što ste planirali da pripremite kada je vaskršnji ručak u pitanju, ove zeke će biti pun pogodak, kaže Stil.

Sastojci:

  • 150g šećera
  • 200g omekšalog margarina
  • 400g brašna
  • 2 žumanca
  • 2-4 kašike mleka
  • 1 kašičica cimeta

Glazura:

  • 2 kašike hladne vode
  • 250g šećera
  • 2 kašičice soka od limuna
  • boje za kolače

Priprema:

  1. Tepsiju podmažite sa malo margarina i obložite je papirom za pečenje. Rernu uključite na 180 stepeni da se greje dok pripremate testo.
  2. Margarin penasto umutite sa šećerom pa dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Dodajte prosejano brašno, mleko i cimet, a količinu mleka prilagodite tome da testo bude mekano kako bi kasnije i keksići bili takvi. 
  3. Testo razvaljajte na debljinu od pola santimetra i vadite modlom uskršnje oblike. Pre pečenja ih pospite šećerom u prahu po želji. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
  4. Za glazuru procedite sok od limuna, dodajte šećer i postepeno 2 kašike vode i mešajte da dobijete čvrstu i glatku teksturu. Po potrebi dodajte još mao limunovog soka. 
  5. Podelite smesu u posude i pomešajte sa bojama pa prelijte keksiće ili crtajte po njima uz pomoć šprica ili kese kojoj ćete odseći vrh, napuniti je glazurom i koristiti je kao olovku.

Prijatno!

 

Poseti www.roosvaaj.rs