Recept za savršen veganski majonez!

canva
Vegasnki ili posni majonez je fenomenalan zato što se, kao i mrsni, veoma brzo i lako priprema, a ukus mu je zaista očaravajući. Isprobajte ga i uverite se da može da parira onom klasičnom, sa jajima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 ml ulja
  • 150 ml sojinog mleka
  • kašičica soli
  • malo bibera
  • 50 g senfa
  • sok od jednog limuna

Priprema:

  1. U posudu za mućenje sipajte ulje, dodajte sojino mleko, malo soli i bibera, senf i sok od jednog limuna, pa mutite štapnim mikserom par minuta gore - dole dok se smesa ne zgusne. Majonez preručite u staklenu teglu, stavite poklopac i držite majonez u frižideru.
  2. Odličan je i kao namaz i kao dresing za različite salate od barenog povrća.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs