Recept za plazma kolač neodoljivog ukusa!

instagram/canva
I sama reklama govori da nas Plazma ne pušta da odrastemo, a realno i jeste tako. Uvek joj se rado vraćamo u tortama, kolačima, poslasticama, kašama, pa čak i u vidu jednog od omiljenih doručaka: Mleka i plazme! Nudimo vam jedan recept za kolač koji će vas sasvim izvesno oduševiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • prstohvat soli
  • 3 kašike kakaa
  • 100ml ulja

via GIPHY

Preliv:

  • 300ml čokoladnog mleka

Fil:

  • 400g kisele pavlake
  • 150g šećera u prahu
  • 200ml slatke pavlake
  • 300g mlevene plazme
  • 1 vanilin šećer
  • Šlag za dekoraciju

Priprema:

  1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u belanca dodati so i umutiti mikserom. Dodati šećer i dobro umutiti mikserom. Umešati jedno po jedno žumance neprekidno muteći. Umešati kakao i brašno i sjediniti mikserom. Na kraju dodati ulje i izmiksati.
  2. Pleh premazati uljem, posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti po plehu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta,a zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 15 minuta.
  3. Izvaditi iz rerne pečenu koru, izbockati čačkalicom i odmah je preliti čokoladnim mlekom. Ostaviti da se ohladi i da lepo upije čokoladno mleko.
  4. Mikserom umutiti slatku pavlaku za fil u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom. Mikser isključiti pa umešati mlevenu plazmu i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Fil rasporediti preko ohlađene kore.
  5. Za dekoraciiju umutiti šlag po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Ptrijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs